Aparatele de spionaj, utile daca sunt folosite in mod responsabil

Stiati ca un iPhone 6 poate fi conectat la un aparat de spionaj ?

spionaj

spionaj

Aparatele de spionaj sunt din ce in ce mai dese si mai usor de cumparat si, din pacate, la fel de dese devin si situatiile in care ai putea considera ca ai nevoie de asa ceva. Cred ca vedem suficient de multe cazuri de furturi din locuinte, de maltratare a copiilor sau a batranilor sau de sabotaj la locul de munca pentru a incepe sa ne punem intrebari in legatura cu adevarata utilitate a acestor instrumente pe care foarte putini aleg sa le foloseasca chiar de buna voie.

In majoritatea cazurilor ai nevoie de doar doua tipuri de instrumente de spionaj, mai exact de camere video ascunse si de microfoane.

Camerele actuale sunt foarte performante, chiar fiind si atat de mici precum sunt. Ele pot sa filmeze pentru multe ore, in format HD, sa faca poze si sa inregistreze si sonor. Bateria tine mult, unele au senzori de miscare si sistem infrarosu si pot sa fie mascate in aproape orice obiect din casa, dar si in ceasuri de mana sau stick-uri USB. Asa ca ele capata si portabilitate si pot sa fie montate oriunde, in masina, casa sau birou.

Acelasi lucru poate sa fie spus si despre microfoane. Uneori pot fi la fel de utile precum camerele spion, au raze de actiune de peste 10 m, dar aceasta poate creste in functie de model, iar inregistrarea poate tine chiar si ore bune.

Fiecare este responsabil pentru ceea ce face

 

Spionaj cu ajutorul iPone-ului

Spionaj cu ajutorul iPone-ului

Chiar daca aparate de acest gen pot sa fie foarte utile, ele nu trebuie sa fie folosite in afara legii. Iar protejarea domiciliului si a familiei reprezinta unul dintre putinele motive intemeiate pentru a utiliza instrumente de spionaj.

Asa cum spuneam si la inceput, cazurile de bone care se poarta extrem de urat cu copiii pe care ar trebui sa ii ingrijeasca sau de asistente care fac la fel cu batranii par ca se inmultesc. Si daca vezi semne ca asa ceva s-ar intampla, este unul dintre cele mai bune motive pentru care poti sa cumperi o camera sau un microfon spion, fara sa apelezi la o firma de securitate profesionista.

La fel de bine este si sa iti protejezi casa sau masina impotriva hotilor. Daca ai o camera de spionaj montata unde trebuie (si poate ar fi nevoie de una cu senzori de miscare, pentru a nu consuma bateria pe filmari inutile), atunci ai putea vedea fara probleme cine a decis sa incalce legea.

Mai sunt si alte situatii in care este acceptabil sa folosesti astfel de echipamente, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa exagerezi cu ele, pentru ca pot sa aduca si probleme. Asadar, este nevoie de un grad sporit de responsabilitate si de folosire doar atunci cand situatia nu lasa alternative.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress