Ce poti face ca bateria unui laptop Acer sa dureze mai mult

Portabilitatea este principala caracteristica pentru care oamenii moderni opteaza pentru un laptop. Nevoia continua de a fi conectat cu tehnologia si de a putea rezolva rapid lucruri de oriunde, ne face sa devenim dependenti de laptopuri, tablete si telefoane inteligente. Dar ce facem atunci cand bateria acestora nu tine atat de mult precum ne-am dori si nu le putem folosi decat pentru scurte perioade de timp fara a le conecta la priza?
Sunt anumite sfaturi pe care toti cei care detin dispozitive ce functioneaza cu ajutorul celulelor Litiu-Ion, cum sunt si bateriile laptop Acer, le pot urma pentru a spori durata de viata a unui astfel de acumulator. Mai jos gasiti cateva din cele mai utile care sa va ajute sa sporiti durata de viata a unui acumulator laptop Acer.

Regleaza luminozitatea ecranului pentru ca bateria Acer sa tina mai mult!

Cel care consuma cea mai mare parte din energia acumulata de un acumulator al unui laptop Acer este, ca in multe alte cazuri, ecranul.
Ecranul consuma peste 40% din energia bateriei Acer, astfel, de aici ar trebui sa reduci prima data, regland in mod corespunzator luminozitatea acestuia, atunci cand utilizezi bateria unui laptop Acer.
Si tipul de screen saver pe care il alegi poate influenta durata de viata a unei baterii laptop Acer, de aceea, este indicat sa optezi pentru unul simplu sau negru atunci cand utilizezi laptopul fara a il conecta la curent.

Plan de reducere a energiei

Atunci cand folosesti laptopul fara a-l conecta la priza trebuie sa faci un plan de reducere a energiei pentru ca bateria Acer sa te tina cat mai mult. Astfel, ar trebui sa optezi pentru modul Balanced plan sau Power Saver atunci cand rulezi programe pe bateria laptop Acer.
De asemenea, poti seta gadget-ul in asa fel incat hardul sa se opreasca daca nu este folosit timp de cateva minute. De altfel, poti opta si pentru low power mode pentru procesor, placa wireless si pentru cea grafica, pentru a putea utiliza timp mai indelungat bateria unui laptop Acer.

Reguli esentiale pentru a mari durata de viata a unei baterii laptop Acer

Printre sfaturile pe care ar trebui sa le urmezi pentru a mari durata de viata a tuturor bateriilor de tip Litiu Ion, nu doar a acumulatorilor pentru laptop Acer, se numara si cel care spune ca nu este bine sa lasi aceste baterii sa se descarce complet. E mai bine sa le lasi sa se descarce un pic, si apoi sa le incarci putin. Cel mai bine ar fi sa puneti bateria la incarcat atunci cand ajunge la 50%. Ar fi bine, totusi, ca bateria sa fie descarcata complet o data pe luna.
De asemenea, nu este nevoie ca acestea sa fie incarcate 100%, intervalul optim de incarcare a unei baterii de laptop Acer este de 50-80%. NU ar trebui sa lasi bateria laptop Acer conectata tot timpul in priza.
Evitati sa folositi laptopul la temperaturi ridicate si, pentru a mari durata de viata a unei baterii laptop Acer, folositi un cooler.

Bateriile Acer sunt usor de inlocuit!

Daca bateria laptopului Acer pe care il folosesti nu mai tine deloc, atunci ar trebui sa o inlocuiesti cu una noua. Cel mai bine ar fi sa optezi pentru o baterie originala, compatibila cu modelul de laptop pe care il ai, dar care sa aiba o capacitate mai mare decat a celei initiale.
Bateriile Litiu-Ion au o durata de viata limitata la 300-500 de cicluri de incarcare, asadar, eset normal ca acestea sa fie schimbate dupa un anumit timp.
Alege si tu o noua baterie Acer pentru laptopul tau, cu o capacitate mai mare, si bucura-te de usurinta de a-ti folosi laptopul oricand si oriunde, fara a-l conecta la priza!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress