Cum alegi un telefon rezistent la apa, praf sau socuri

De ce ai alege un astfel de telefon?

In primul rand pentru ca poti. In al doilea rand pentru in ziua de azi telefonul este un instrument util atat in viata privata cat, si mai ales, in cea profesionala. Au tinut cont si marii producatori de pe piata de lucrul acesta si au inceput sa apara in oferta lor, telefoane ce pot filma sub apa sau pot rezista unei caderi de la cativa metri. Cel putin asa se lauda ei.

Cine ar alege un astfel de telefon?

Telefoanele rezistente sunt cumparate in special de oameni al caror stil de viata e dinamic, sunt tot timpul in miscare si care depind foarte mult de telefon. Sunt oameni care muncesc pe santiere, catarati pe cladiri sau scormonind prin fundul unei pesteri. Sunt oameni care nu folosesc telefonul ca sa isi etaleze potenta financiara, ci ca sa comunice, sa stocheze date sau sa fie mereu conectati si updatati.

O alta categorie de oameni care ar trebui sa ia in considerare achizitionarea unor astfel de device-uri, sunt “neindemanaticii”. Da, stim cu totii despre ce e vorba. Cu totii avem un prieten/prietena sau un coleg de serviciu pe care il auzi des ca a scapat telefonul, ca l-a pus undeva si apoi a calcat pe el. Un telefon rezistent i-ar scapa de mari necazuri, mai ales ca acum se gasesc chiar si smartphone-uri ce arata foarte bine ce pot rezista la praf, socuri sau apa.

Tipuri de telefoane rezistente.

Exista la ora actuala, ca sa simplificam problema, doua categorii de telefoane rezistente. Prima categorie ar fi formata din telefoane simple, cu butoane, gen clasicele telefoane mobile pe care l-a un moment dat le-am avut cu toti in mana si cea de-a doua categorie in care regasim noile smartphone-uri ce ofera pe langa rezistenta la intemperii si socuri, un design placut si functii de top.

Telefoanele rezistente din prima categorie sunt dedicate in special, celor ce muncesc in medii sau conditii periculoase … pentru telefon. Ele in general sunt telefoane dual-sim, ce folosesc frecventele 3G, tocmai pentru reduce riscul de a ramane fara semnal. Nu iti vor lua niciodata ochii cu designul lor, nu te vei putea lauda cu ele in fata amicilor, dar nu te vor lasa la greu si nu vei mai duce grija telefonului atunci cand pleci la serviciu.

Telefoanele din a doua categorie, sunt noile smartphone-uri rezistente, unele dintre ele produse chiar de catre producatori de top si care uneori prin design, hardware si software se pot lupta de la egal la egal cu telefoane din varful clasamentului. Pe langa telefoanele celebrilor producatori, exista si o categorie dedicata de smartphone-uri rezistente, facute special pentru cei ce au nevoie de un telefon rezistent, dar nu vor sa faca rabat de la design. Aceste telefoane, le pot achizitiona si cei despre care tocmai am vorbit in paragraful de mai sus, dar mai ales le sunt dedicate celor pe care i-am numit “neindemanatici”. Pentru ei, un astfel de telefon ar fi cel mai potrivit.

Cum alegi un telefon rezistent?

Binenteles ca primul criteriu va fi sa fie rezistent la ceea ce iti doresti tu. Pentru ca nu toate telefoanele sunt rezistente in acelasi timp la apa, praf, vibratii sau socuri. De aceea, e bine sa citesti specificatiile producatorului si limitele pana la care telefonul tau poate supravietui in caz de accident.

Acum ar trebui sa te decizi ce tip de telefon vrei: simplu, cu taste sau ceva mai complex, gen smartphone.

Uita-te cat de bine esti acoperit in ceea ce priveste semnalul si daca telefonul este compatibil cu reteaua de telefonie in care doresti sa comunici.

Bateria. Clar, cu cat mai mare cu atat mai bine. Nu cred ca ti-ar place sa iti cumperi un telefon rezistent, sa scapi de grija “accidentelor”, dar sa te ingrijoreze faptul ca ramai fara bateria la telefon. Nu ai rezolvat mare lucru.

Si binenteles, dar nu in cele din urma: bugetul. Sunt pe piata telefoane rezistente, de la cateva sute de lei pana la …. mult. Acum de tine depinde ce vei face cu telefonul, cat de important este pentru tine si cat de mult vrei sa investeti.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress