De ce sa alegi un smartwatch

Cel mai bun smartwatch

Cel mai bun smartwatch

Ceasurile inteligente au acaparat atentia romanilor tocmai datorita functiilor multiple de care dispun. De cele mai multe ori, ele inlocuiesc telefonul mobil sau tableta.

De ce sa porti un smartwatch?

Alege un smartwatch pentru ca vei beneficia de precizie. Ceasurile inteligente sunt prevazute cu functii multiple, care sunt destinate in special pasionatilor de tehnologie. Un astfel de gadget afiseaza ora prin intermediul unui display digital, functionand asemenea unui ceas traditional. Asadar, in loc sa alegi un ceas automatic barbatesc sau unul mecanic, poti miza pe un smart watch, caci acesta este prevazut si cu o serie de alte caracteristici, care vin in intampinarea pasionatilor de tehnologie.

Intre functiile cele mai importante se remarca: termometru, cronometru, compas, barometru, calculator, camera foto performanta, dar si GPS. Functioneaza pe baza unui sistem de operare si permite instalarea mai multor aplicatii, de diverse tipuri. Dispozitivul acceseaza internetul, astfel ca este folosit pentru gestionarea mai multor tipuri de activitati.

Principalul dezavantaj al accesoriului este autonomia. Functioneaza pe baza unei baterii, iar, cu cat efectuezi mai multe actiuni, de diverse tipuri, cu atat vei consuma si mai multa energie, iar dispozitivul se va descarca si mai repede. In principiu, cel sau cea care achizitioneaza acest produs nu o face pentru functia lui de baza, care il aseamana foarte mult cu ceasurile traditionale, ci pentru functiile speciale, care il transforma intr-un gadget performant, dupa care foarte multe persoane tanjesc.

De aceea, dezvoltatorii si producatorii de ceasuri inteligente trebuie sa isi concentreze atentia in special pe imbunatatirea autonomiei produsului pentru ca, in caz contrar, numarul celor care achizitioneaza acest produs se va diminua considerabil. Este ideal ca bateria accesoriului sa reziste cel putin o zi, asa cum se intampla si cu majoritatea telefoanelor inteligente prezente pe piata la momentul actual.

Ce au in comun smartwatch-urile si ceasurile traditionale?

Primele produse inteligente se diferentiau mult, cel putin ca aspect, de ceasurile traditionale, astfel ca era foarte usor sa faci diferenta intre cele doua produse. Evolutia domeniului a dus insa la aparitia unor produse care urmeaza indeaproape modelul impus de ceasurile obisnuite.

Afisajul digital nu este caracteristic modelelor inteligente, pentru ca el se regaseste in foarte multe cazuri si la cele traditionale. Mai mult, modelele obisnuite au devenit din ce in ce mai diversificate si au in dotare functii din cele mai complexe, astfel ca pot fi foarte usor confundate cu modelele inteligente.

Diferenta majora dintre cel mai bun smartwatch si un ceas obisnuit se remarca la nivelul sistemului de operare. In timp ce smartwatch-urile functioneaza pe baza unui astfel de sistem, cele traditionale nu vor avea niciodata un astfel de mecanism in spate. Cele mai multe dintre variantele obisnuite, populare, functioneaza pe baza principiilor mecanismului quartz, de origine japoneza, care se remarca prin precizia si exactitatea cu care realizeaza masuratorile.

Putem intalni modele inteligente cu carcasa sau bratara din otel inoxidabil. Acelasi lucru se intampla si cu variantele obisnuite. Bratara mai poate fi realizata si din silicon sau cauciuc. In ceea ce priveste rezistenta la apa, ambele produse se remarca printr-un anumit nivel de etanseitate, astfel ca, indiferent daca ti-ai achizitionat un model clasic sau unul inteligent, nu trebuie sa iti faci griji din acest punct de vedere.

Sisteme de operare

Dupa cum am mentionat anterior, acest dispozitiv functioneaza pe baza a doua sisteme de operare distincte. Astfel, putem achizitiona fie un produs care functioneaza pe baza sistemului Android, fie unul care functioneaza pe baza sistemului de operare iOS, specific companiei Apple.

Samsung este compania care a pus un accent deosebit pe dispozitivele ce urmeaza linia ceasurilor inteligente, lansate sub forma unui ecran dreptunghiular, dotat cu functiile de baza. Acest dispozitiv ofera acces rapid la mesaje si la alte tipuri de notificari ce apar.

Apple nu se dezice atunci cand vine vorba de tehnologie avansata, astfel ca a pus un accent deosebit pe dezvoltarea de accesorii inteligente. Ceasul are o forma patrata si carcasa din aluminiu, otel sau aur. Are un display tip touchscreen si este confectionat din materiale durabile, dotate cu functii de protectie la zgarieturi si accidente de orice tip.

Este dotat cu numeroase tipuri de aplicatii instalate si preinstalate si functioneaza pe baza sistemului de operare gandit pentru telefoanele lansate de companie.

In general, cei care apreciaza sistemul Android si detin un astfel de smartphone, vor opta si pentru un ceas inteligent care functioneaza dupa aceleasi principii. La fel se intampla si cu cei care detin iPhone, indiferent de tipul acestuia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress